Zoekmachine voor 3D-objecten

Iedereen met een 3D-printer wilt er natuurlijk graag mee kunnen printen. Voor je gaat printen vraag je je zelf af wat of je gaat printen. Niet iedereen kan zijn eigen 3D-objecten ontwerpen. Wees vooral niet teleurgesteld al je dit niet kan.

Het Nederlandse bedrijf 3D-Ninja, de grootste 3D-printer verkoper van de Benelux, gespecialiseerd in de verkoop van 3D-printers en alles wat er bij komt kijken. Is bezig met het bouwen van een zoekmachine waar je talloze 3D-objecten kunt vinden en gratis te downloaden zijn. Het gaat om de website www.search3d.eu die inmiddels al ruim meer dan 600.000 3D-objecten op de zoekmachine heeft staan. Het is de enige zoekmachine met een goedwerkende algoritme die er achter zit.

De achterliggende gedachte hiervan is dat het bedrijf meer services kan bieden richting de klanten en dat de klanten met voornamelijk, hobby printers heel eenvoudig iets kunnen opzoeken en dit vervolgend kunnen uitprinten. Tot de dag van vandaag was het lastig om een 3D-object te vinden, dit maakt voor elk 3D-printer gebruiker hier het leven makkelijker.

Elke gebruiken kan zo zijn eigen account aanmaken en zijn favoriete modellen opslaan zodat je ze zo weer vindt. Het allermooiste eraan is dat alle 3d-objecten te vinden is op een zoekmachine. Ben je bijvoorbeeld opzoek na een telefoon hoesje dan typ je dit simpel weg in en komt de beste bovenaan de zoeklijst te staan. Vervolgens moet je alleen het model nog downloaden.

De website zelf is nog niet helemaal klaar voor gebruik, je kunt er inmiddels al wel heel eenvoudig 3D-exemplaren vinden. De makers ervan, 3D Ninja schat zo in dat de website einde van dit jaar klaar moet zijn voor gebruik. Nu dit er eenmaal is kan iedereen hier makkelijk gebruik van maken en kan iedereen eindeloos 3D-objecten vinden en uitprinten.