Verkoop 3D-Printers blijft maar stijgen

Sinds het patent op de 3D-Printer is verlopen blijft de verkoop alleen maar stijgen en nemen de prijzen van de 3D-printers drastisch af. Maar je eerst ruim een ton voor nodig had bij het aanschaffen van een 3D-printer ben je al klaar met 300 euro voor een goedwerkende 3D-printer. Naar verwacht zal de verkoop stijgen tot 108 procent. De specificaties van de 3D-Printers blijven toenemen in elke prijsklasse waardoor het ook voor de consument steeds aantrekkelijker wordt om er een aan te schaffen. 

Dit jaar gingen 455.772 3D-printers over de toonbank. Gartner degene die met deze cijfer kwamen verwachten naar verluid in 2020 een verkoop van maar liefst 6,7 miljoen 3D-printers. Alle grote merken in deze branche vergroten zichzelf met 44 procent. De rede hiervoor is volgens Gartner door de brede toepassing van 3D-Printers. De toestellen die steeds goedkoper worden en veel kunnen doen voor het geld. De printers onder de 2500 euro worden ook veel toegepast in het onderwijs en zijn ook zeer betaalbaar. In de marketing wereld en de creatieve sector duiken de apparaten steeds meer op voor allerlei verschillende doeleinden.

Op enterprice-niveau doorgaans de duurdere toestellen, worden de toestellen onder meer ingezet om werktuigen of afgewerkte producten te maken. Vooral zodra het gaat om producten te maken waarvan je er niet veel nodig hebt of simpelweg een prototype, dan is de 3D-printer de oplossing. In dit geval is een 3D-printer soms interessanter dan een volledigproductieproces op te zetten. Het hoofddoel is voornamelijk het ontwikkelen van prototypes wat echt heel eenvoudig gaat op de manier.