Onafhankelijke 3D Printer reviews

Ultimaker 2 Extended

De Ultimaker 2 Extended is 1 van de 2 nieuwe modellen van Ultimaker gepresenteerd op de CES 2015 in Las Vegas.
Hoewel de printer net als zijn kleine broertje de Ultimaker 2 Go niet bijzonder veel verschillen qua techniek met de vorige editie, de uiterst succesvolle Ultimaker 2 lijkt de Nederlandse 3D Printer fabrikant zich voornamelijk te richten op segmentatie en uitbreiding.

Na een eerste blik op de nieuwe Ultimaker 2 Extended valt 1 ding gelijk op, de printers is een stuk groter dan zijn voorganger en een reus in vergelijking met zijn kleine broertje de Go.

De Extended is met zijn formaat van 357 x 342 x 448mm een kleine 25% groter (of eigenlijk hoger) dan zijn voorganger.
Dankzij deze uitbreiding is het bouwvolume ook toegenomen want het is met de Extended mogelijk om objecten te printen tot 230mm x 225mm x 305mm.

De Ultimaker 2 Extended heeft een single extruder wat wil zeggen dat de printer print met 1 printkop. (iets dat we gewend zijn bij Ultimaker)
De printkop wordt gekoeld door 2 ventilatoren die aan weerszijden van de extruder zitten, ook heeft de printer aan de voorkant een display waarop verschillende variabelen en aanpassingen zijn af te lezen.

De printer kan overweg met verschillende filamenten waaronder PLA, ABS en U-Pet.
Met zijn prijs van €2495,- is de Ultmaker 2 Extended een printer die vooral geschikt is voor zakelijke gebruikers en iets wat ervaren hobbyisten en dit is ook waar Ultimaker met zijn nieuwe model op doelt.

Wat betreft de verdere specificaties zullen we helaas nog even moeten wachten want naar verwachting komt Ultimaker pas eind maart van dit jaar met zijn 2 nieuwe modellen op de markt.

We zullen deze pagina blijven updaten met meer nieuws zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Bekijk de video voor meer informatie over deze 3d printer.

 

Bereken goedkoopste aanbieder

Laat een reactie achter...

* Denotes Required Field

Opzoek naar de beste 3D Printer?
Maak hieronder uw keuze:

arrow

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe printtechnieken en innovaties.