Onafhankelijke 3D Printer reviews

Review Solidoodle Press

Solidoodle is een andere Amerikaanse fabrikant die al een tijdje bezig is op de 3d printer markt. Ook zij willen de consumentenmarkt betreden met laaggeprijsde, toegankelijke 3d printers. Solidoodle heeft een aantal verschillende modellen in de markt gezet, waarvan de nieuwe Solidoodle Press ons opviel. Het design van deze printer begint namelijk al erg te lijken op een gebruiksvriendelijk, veilig apparaat dat iedereen in zijn of haar huis heeft staan. Zoals een andere website al opmerkte, het apparaat lijkt een beetje op de minibar in een hotel. De markt voor 3d printers voor cosumenten begint in Amerika al aardig op gang te komen en daar wil Solidoodle met dit 5e generatie model op inspelen. Solidoodle heeft dan ook bewust gekozen voor een productielijn waarmee ze 500,000 exemplaren kunnen produceren. Het bedrijf verwacht dus veel van deze apparaten te gaan produceren.

Voordelen

 • Zeer fraai gebruiksvriendelijk design
 • Redelijk bouwplatform
 • Volledig automatische calibratie
 • Open filament systeem
 • Zeer goede prijs/ kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Single Extruder
 • Niet erg snel

Bekijk de video voor meer informatie over deze 3d printer.

 

De nieuwe Solidoodle Press kan overweg met 1.75 mm filament in zowel ABS als PLA. Bijzonder aan deze printer is dat hij gebruik maakt van het open filament systeem, waardoor je overal je filament vandaan kan halen en wat ook betekend dat het filament niet duur is. Bij vergelijkbare 3d printers in deze prijsklasse zien we vaak dat fabrikanten ervoor kiezen de prijs van het apparaat laag te houden, maar dat de printer alleen werkt met eigen merk filament wat vaak veel duurder is, een strategie die veel gewone printer fabrikanten ook toepassen. Het kan echter ook te maken met de verschillende kwaliteiten filament die er op dit moment op de markt zijn en dat deze printer alleen met een specifiek materiaal van specifieke kwaliteiten om kan gaan.

De software die bij de Solidoodle Press gebruikt kan worden is ook verbeterd en is ook zeer gebruiksvriendelijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen een 3d printer in de huiskamer heeft staan is het van groot belang dat het printen één druk op de knop is en dat er verder weinig bij komt kijken. Door de volledig automatische calibratie van het apparaat en de gebruiksvriendelijke software brengt Solidoodle 3d printen voor consumenten een stuk dichterbij. Wat wel opvalt is dat de printer niet “stand-alone” kan printen. Je moet dus je pc aangesloten hebben tijdens het printen en kunt bijvoorbeeld geen SD-kaart in de printer steken. Dit is een nadeel, want wanneer je pc er opeens mee ophoud is je print verloren. Daarnaast moet je computer bij een lange print aan blijven staan wat extra stroom kost.

Specificaties van de Solidoodle Press 3D Printer:

 • 200 x 200 x 200 mm verwarmd bouwplatform
 • Fused Filament Fabrication" technologie
 • Single Extruder
 • Print met PLA & ABS
 • 100 micron resolutie
 • Volledig geassembleerd
 • Volledige automatische calibratie
 • 3d printen via USB

Conclusie

Solidoodle zet met deze Solidoodle Press een volgende stap in richting van 3d printers voor consumenten. Het bedrijf heeft erg zijn best gedaan een zo gebruiksvriendelijk mogelijk product in de markt te zetten tegen een zeer schappelijke prijs en dat is ze aardig gelukt. Het bedrijf zal met deze printer hoge ogen gooien bij de Amerikaanse consumenten die willen beginnen met 3d printen. Wanneer de printer precies in Nederland opduikt is nog onbekend, maar naar verwachting zal dat niet lang duren.

Bereken Goedkoopste Aanbieder

Laat een reactie achter...

* Denotes Required Field

Opzoek naar de beste 3D Printer?
Maak hieronder uw keuze:

arrow

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe printtechnieken en innovaties.