Onafhankelijke 3D Printer reviews

Review Makerbot Replicator 5e generatie

Dit is alweer de 5e generatie 3d printers van de voorloper op het gebied van betaalbare 3d printers, Makerbot Industries. Het Amerikaanse bedrijf, inmiddels voor $400 miljoen overgenomen door het eveneens Amerikaanse Stratasys, zet met deze nieuwe 3d printer volledig in op connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo is de bediening van het apparaat super eenvoudig, kunt u printen via Wi-Fi USB of Ethernet, en levert het apparaat kwalitatief zeer goede prints. Makerbot probeert met al deze voordelen voorloper te blijven in deze snel groeiende en zeer concurrerende markt. Zo heeft deze printer ook een on-board camera waarmee je in combinatie met de app kan zien hoe het met je prints gaat. Ook kun je de prints op deze manier makkelijk delen via Social Media.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit 3d prints
 • Groot bouwplatform
 • Zeer toegankelijk
 • Kan zeer snel printen

Nadelen

 • Single Extruder
 • Prijs is aan de hoge kant

Bekijk de video voor meer informatie over deze 3d printer.

 

De vernieuwde versie van de Makerbot Replicator gebruikt nog steeds 1.75 mm Filament. Makerbot raad hun klanten aan te printen met originele Filament van Makerbot zelf. Wat opmerkelijk is is dat op de website van Makerbot staat dat de printer alleen overweg kan met PLA Filament. Dit, terwijl de oudere Replicator 2X wel met meerdere materialen overweg kan. Zoals gezegd is de connectiviteit flink verbeterd, alsmede de bediening van het apparaat. Als software kunt u gebruik maken van de meegeleverde Makerbot Desktop, een software die snel en gebruiksvriendelijk werkt. De software werkt in combinatie met Thingiverse, één van de grootste online marktplaatsen van 3d modellen.

De nieuwe Makerbot Replicator heeft redelijk wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers, maar niet op alle vlakken. Makerbot zelf zegt ook dat deze Replicator niet de opvolger is van de 2X, maar een product dat naast de 2X verkocht zal worden. Ook heeft deze nieuwe versie maar een enkele extruder.  De Makerbot Replicator 5e generatie gaat in Nederland €3.190- kosten wat erg veel geld is. De nieuwe Makerbot zal ongetwijfeld zeer hoge kwaliteit 3d prints afleveren, maar als we naar de concurrentie kijken vragen we ons af of de extra verbeteringen de hoge prijs rechtvaardigen. Als we kijken naar de eerste reviews op Amazon over deze printer zijn deze niet al te positief.

 

Specificaties van de Makerbot Replicator 3D Printer:

 • 250 x 200 x 150 mm verwarmd bouwplatform
 • Fused Filament Fabrication" technologie
 • Single Extruder
 • Print met Makerbot PLA Filament
 • 100 micron resolutie
 • 3D printen via Wi-Fi, USB & Ethernet kabel

Conclusie

Als u zeer hoge kwaliteit 3d prints wilt, gebruik wil maken van zeer goede connectiviteit,  een zeer toegankelijke 3d printer zoekt en een grote portemonnee heeft is de Makerbot Replicator 5e generatie zeker het overwegen waard. Wij denken dat er op dit moment al 3d printers op de markt zijn die meer waarde voor hun geld bieden.

Bereken Goedkoopste Aanbieder

Laat een reactie achter...

* Denotes Required Field

Opzoek naar de beste 3D Printer?
Maak hieronder uw keuze:

arrow

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe printtechnieken en innovaties.