Het Nederlandse 3D-Hubs doet overname.

3D Hubs, het bedrijf dat heel snel groeit heeft inmiddels een bedrijf uit Roemenië gekocht. Dit puur alleen zodat de prints die worden geleverd uit de 3D-printers er nog beter en mooier uitkomen. Plus daarbij kan er op deze manier sneller geprint geworden en blijven de foutmarges lager.

Het bedrijf in kwestie is Printivate van Adrian Muresan. De eigenaar van het bedrijft verhuist naar Amsterdam en gaat aan de slag bij het R&D-team op zijn werk daar verder voort te zetten. Dit heeft hij gemeld in een persbericht.

De oud-eigenaar ontwikkelde een systeem om het printproces van een 3D-object, dat verloopt van een digitaal project op je beeldscherm na een echt, fysiek object te vergemakkelijken zodat het eenvoudiger en soepeler verloopt. Dit is voor 3D-Hubs zeer interessant omdat dit bedrijf een printplatform is voor 3D-printers en op deze manier is het voor hun relevant en exploiteert het bedrijf. Het is een groot netwerk van 3D-printers verspreid over de hele wereld. Nu kan het printen sneller en is het van hogere kwaliteit. Hoe sneller en efficiënter de buffer met opdrachten uit de print komt, hoe meer volumes er bereikt wordt en des te minder klachten binnenkomen zodat er geen reprints nodig zijn.

Het bedrijf is letterlijk gezegd een marktplaats voor 3D-print services, en dan ook nog is de grootste ter wereld. Het platform heeft een gemiddelde van 50000 orders per maand.