Onafhankelijke 3D Printer reviews

Felix 3.0 Review

De Felix 3.0 is het nieuwste model van het Nederlandse Felix Robotics en alweer de vierde generatie. Deze 3d printer komt als bouwpakket, maar kan met behulp van eenvoudige instructies gemakkelijk zelf in elkaar worden gezet. Er zijn ook aanbieders die geassembleerde versies van deze 3d printers leveren, maar daarvoor wordt wel een stevige meerprijs gerekend. De Felix 3.0 heeft ten opzichte van zijn voorganger een nog betere bouwkwaliteit, waardoor er met nog hogere snelheden geprint kan worden. Daarnaast is het nu mogelijk te kiezen voor een "Dual Extrusion" systeem, wat het mogelijk maakt met meerdere materialen of kleuren tegelijk te printen. Als je voor deze optie kiest moet je er wel rekening mee houden dat het bouwoppervlak beperkt zal worden.

Voordelen

 • Nu met Dual Extrusion
 • Groot & verwarmd bouwoppervlak
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Nu nog sneller 3d printen
 • Print tot 50 micron nauwkeurig

Nadelen

 • Prijs is redelijk hoog voor een bouwpakket

Bekijk de video voor meer informatie over deze 3d printer.

 

Zoals te zien in de video is de Felix 3.0 een kwalitatief zeer goed product en daarnaast werkt het apparaat met een hoge precisie. Het apparaat heeft een mooi groot verwarmd bouwplatform en kan overweg met 1.75 mm filament. De printer ondersteund standaard ABS & PLA, maar het zal ongetwijfeld mogelijk zijn met andere materialen te printen, wanneer je het apparaat goed onder de knie hebt. De Felix 3d printers zijn volledig open source wat betekend dat je in principe elke soort software bij deze printer kunt gebruiken. Een ander voordeel van de Felix 3d printers is dat het mogelijk is het apparaat later te upgraden wanneer er nieuwe onderdelen beschikbaar komen.

Specificaties van de Felix 3.0

 • Aantal Extruders: 2 Extruders optioneel
 • Printtechnologie: Fused Deposition Modeling
 • Bouwoppervlak: 255 x 205 x 235 mm
 • Printresolutie: 0.05 mm
 • Connectiviteit: mini SD
 • Filamenttype: 1.75 mm ABS, PLA & PET

Conclusie

De standaard versie van Felix 3.0 met enkele extruder kost in Nederland €1.099,- en dat vinden we wel een redelijk hoog bedrag voor een 3d printer die niet geassembleerd is. Voor dezelfde prijs is het mogelijk een geassembleerd dual extruder systeem aan te schaffen. Wel moet daarbij vermeld worden dat de Felix 3.0 volledig open source is en dat de onderelen upgradable zijn, dus mochten er nieuwe extruders of andere onderdelen op de markt komen dan kun je het apparaat redelijk eenvoudig upgraden. Wel een groot voordeel aan deze 3d printer is het grote en verwarmde bouwoppervlak en de hoge precisie waar de prints mee kunnen worden gemaakt. Dit apparaat is dan ook ideaal voor de technische hobbyist die het maximale uit zijn 3d printer wil halen. Als beginner zouden we dit apparaat minder snel aanbevelen.

Laat een reactie achter...

* Denotes Required Field

Opzoek naar de beste 3D Printer?
Maak hieronder uw keuze:

arrow

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe printtechnieken en innovaties.