Divergent 3D presenteert de supercar van de toekomst

Divergent 3D is toonaangevend in de automotive 3D printer industrie. De autofabrikant heeft een revolutionaire aanpak in het fabriceren van auto’s. Het concept van 3D geprinte auto’s bestaat al langer, maar vaak zijn deze auto’s een kopie van het origineel. Divergent pakt het echter anders aan.

Het maatschappelijke probleem volgens Divergent 3D

De hedendaagse samenleving heeft grote stappen gezet in de bewustwording van het belang van schonere en millieuvriendelijkere auto’s.

Het probleem is echter dat, nu deze auto’s bestaan, het fabriceren van deze auto’s alles behalve millieuvriendelijk is.

Voordelen van een Divergent 3D supercar

Divergent’s manier van produceren heeft het gebruik van vervuilende grondstoffen en machines sterk terug gedrongen. Daarnaast zijn de geprinte voertuigen 90% lichter dan traditionele voertuigen, door het carbon fiber chassis zijn ze ook sterker en duurzaamer.

Een sterker en lichter voertuig betekend minder schade aan wegen en minder schade tijdens een ongeluk. Omdat de voertuigen gebouwd worden door een hecht team op maar één locatie, is het goedkoper, minder tijdrovend en is de kwaliteit van de voertuigen beter.

Divergent 3D Node ™

Divergent 3D gebruikt geen ouderwetse bouten, moeren of lastechnieken om de auto’s te assembleren. Het bedrijf heeft hiervoor de Node gemaakt, een revolutionair concept.

De Node is een speciaal koppelingsstuk dat ervoor zorgt dat alle onderdelen met elkaar worden verbonden, zonder te lassen of schroefjes aan te draaien. Daarnaast stelt de Node de monteur in staat om snel onderdelen in elkaar te zetten, en uit elkaar te halen.

Divergent 3D Blade supercar

Het eindproduct van Divergent 3D mondt uit in een heuze 3D geprinte supercar genaamd: Blade. Deze auto kun je gerust een monster noemen met een 700PK, 4-cylinder turbocharged interne verbrandingsmotor.

De auto gaat van 0 naar 100 in 2.5 seconden, dat is sneller dan een McLaren P1. Daarnaast heeft de Divergent 3D Blade een kracht-gewicht ratio dat 2 keer de capaciteit heeft van een Bugatti Veyron.