Onafhankelijke 3D Printer reviews

Cubify Cube 3 Review

De Cubify Cube 3 is het nieuwste model van het Amerikaanse 3D Systems, de pioneer van 3d printing en luidt weer een nieuwe generatie in van 3d printers voor consumenten. 3D Systems doet met de Cube-lijn erg zijn best 3d printing naar de huiskamer te brengen en ze zijn daarbij van mening dat gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid de belangrijkste aspecten daarbij zijn. Daarnaast probeert 3D Systems qua design een zeer mooie en stylishe 3d printer af te leveren en dat is ze goed gelukt. De nieuwe Cube 3 heeft een iets groter bouwoppervlak dan zijn voorganger en heeft nu dubbele extruders, waardoor met meerdere materialen of kleuren tegelijk kan worden geprint. Naast deze upgrades kan de printer nu met, maar liefst, 70 micron nauwkeurig 3d printen.

 

Voordelen

 • Nu met dubbele extruders
 • Volledig plug-and-play
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Prachtig design

Nadelen

 • Print alleen met Cube Filament Cartridges
 • Bouwoppervlak is niet al te groot

Bekijk de video voor meer informatie over deze 3d printer.

 

3D Systems doet er met de Cube 3 alles aan om 3d printen zo eenvoudig mogelijk te maken en dat gaat wel ten koste van de mogelijkheden met dit apparaat. Het filament dat gebruikt kan worden bij deze 3d printer zijn, net als zijn voorganger, de speciale filament cartridges van de Cube. Dit heeft als voordeel dat het zeer eenvoudig te installeren is en dat de printer automatisch de juiste instellingen hanteert waarmee geprint moet worden, maar als nadeel dat het 3d printen met dit apparaat een redelijk dure hobby is. De meegeleverde software is net als de meeste functionaliteiten aan dit apparaat ook zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast kan er nu met behulp van je smartphone over WiFi geprint worden.

Specificaties van de Cubify Cube 3

 • Aantal Extruders: 2 Extruders
 • Printtechnologie: Plastic Jet Printing
 • Bouwoppervlak: 15.25 x 15.25 x 15.25 mm
 • Printresolutie: 0.07 mm - 0.2 mm
 • Connectiviteit: USB stick & WiFi
 • Filamenttype: Cube 3 Filament Cartridges

Conclusie

De Cubify Cube 3 gaat in Nederland ongeveer €1.249,- kosten en de filament cartridges zijn te bestellen voor zo'n €40,- per stuk. Waar we bij de vorige versie nog schreven dat we voor het prijsniveau de mogelijkheden zeer beperkt vonden is dat bij de nieuwste versie al een stuk minder. Het bouwoppervlak is niet al te groot en er dient gebruik gemaakt te worden speciale filament cartridges, maar de Cubify Cube 3 is absoluut het meest gebruiksvriendelijke apparaat op dit moment verkrijgbaar. Daarnaast heeft deze 3d printer nu dubbele extruders en kan het apparaat zeer nauwkeurig 3d printen. Al met al is de Cube 3 het perfecte apparaat voor beginners en met name zeer geschikt om kinderen in aanraking te laten komen met 3d printen.

Laat een reactie achter...

* Denotes Required Field

Opzoek naar de beste 3D Printer?
Maak hieronder uw keuze:

arrow

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe printtechnieken en innovaties.