Onafhankelijke 3D Printer reviews

Wat is een 3D Scanner?

De naam zegt het al, een 3D Scanner is een apparaat waarmee je een driedimensionaal beeld kunt maken van een object of voorwerp.

In feite is de basis van een 3D Scanner een laser welke de afstand tussen de scanner en het object meet, aan de hand hiervan wordt een puntenwolk gemaakt en deze kan via een bijbehorende software door worden gestuurd naar een 3D Printer.

Om een volledig beeld te krijgen van het object is het van belang dat een 3D scanner om het object heen draait zodat er een volledig overzicht ontstaat.
Doordat de ontwikkelingen rondom het 3D printen de laatste jaren enorm in de lift zitten profiteert de 3D scanner markt hier ook van.

De nieuwste modellen 3D scanners zijn hierdoor erg gebruiksvriendelijk geworden en zijn ook voor consumenten makkelijk te gebruiken. (Plug and play)

Een roterend platform

Tegenwoordig gebruiken de meest 3D scanners een roterend platform.
Op dit platform plaats je het object dat gescand moet worden en in combinatie met de laser(s) zorgt de 3D scanner voor een goede en duidelijke scan.

3d scanner

Scannen in kleur

De nieuwe 3D scanners kunnen tegenwoordig niet alleen een 3D scan maken maar hebben vaak ook een camera of webcam waarmee de 3D scan direct in kleur omgezet wordt.
Hoewel er op dit moment nog geen 3D printers zijn die in full colour kunnen printen (de meeste printers kunnen 1 of 2 kleuren tegelijk printen) zit deze technologie er zeker aan te komen.
Robo 3D, een bekende 3D printer fabrikant heeft al aangegeven om in 2015 met een full colour printer te komen.

Wat kost een 3D scanner?

Hoewel de prijzen erg uiteen lopen zijn er tegenwoordig al een aantal goede 3D scanner die betaalbaar zijn en geschikt zijn voor de consument.
Het goedkoopste model dat toch veelzijdig is en geschikt is voor de consument is de Rubicon 3D scanner.
Klik hier voor onze review van de Rubicon 3D scanner.

Opzoek naar de beste 3D Scanner?
Maak hieronder uw keuze:

arrow

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe printtechnieken en innovaties.